Autolakbeschermingsfilm

Car paint protection film

 

Bescherm uw auto tegen de buitenwereld met een lakbeschermingsfolie (Car paint protection film). Deze films zijn ook bekend als clear bra of krasbestendige films, en ze beschermen de lak van uw auto tegen slijtage, steenslag en strooizout. Ze zijn ook gemaakt van polyurethaan (PU), dat milieuvriendelijker is dan wassen of oliën. Autolakbeschermingsfolies zijn er in verschillende soorten. Sommige folies hebben een gevlochten patroon om de treksterkte te verhogen, terwijl andere meerdere lagen hebben om de slijtvastheid en zichtbaarheid te verbeteren. Er zijn folies die eruit zien als stickers of die een zelfklevende achterkant hebben. Er zijn zelfs folies die u kunt verwijderen wanneer u uw auto wilt verkopen, zodat het de verkoopbaarheid niet aantast. De meeste fabrikanten raden echter aan deze folies alleen te gebruiken bij de aankoop van een nieuw voertuig, omdat het tijd kost voor oudere auto’s om de nieuwe foliedikte te accepteren.

Wat is een verfbeschermingsfolie?

Een lakbeschermingsfilm is een heldere film die u over de lak van uw auto aanbrengt om deze tegen slijtage te beschermen. De folie wordt over de lak aangebracht en vervolgens uitgehard door ultraviolet (UV) licht onder de blanke laklaag. Dit type folie wordt sinds de jaren negentig gebruikt.

PU-coatings zijn er in een paar verschillende vormen, zoals een vinylfilm, een acrylcoating en zelfs een film met een nanostructuur. Deze soorten coatings hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Acrylcoatings zijn bijvoorbeeld transparant, waardoor ze gemakkelijker aan te brengen zijn. Acrylcoatings hebben echter een kortere levensduur, waardoor u ze vaker moet aanbrengen. De nanostructuurfilm is de enige die krasbestendigheid en lage wrijving en slijtage biedt.

Hoe brengt u een lakbeschermingsfilm aan?

Wanneer u een lakbeschermingsfilm wilt aanbrengen, moet u het oppervlak van de auto goed schoonmaken. Als er stof, vet, vingerafdrukken of andere vervuiling op de lak zit, zal de folie moeilijker aan de auto hechten. U kunt een spons, een microvezeldoek of een zachte verfreiniger gebruiken om al het vuil te verwijderen. Breng vervolgens de lakbeschermingsfolie aan volgens de instructies van de fabrikant. Deze instructies variëren afhankelijk van het type folie, maar de meeste coatings worden aangebracht met een spuitbus of een roller. Nadat de folie op de auto zit, moet hij 24 uur uitharden onder UV-licht voordat u veilig met de auto kunt rijden.

Bescherm uw auto tegen krassen en slijtage met een beschermende folie.

Krassen op uw auto kunnen het uiterlijk en de waarde ervan gemakkelijk verpesten, dus bescherm uw auto met een lakbeschermingsfolie. Met een krasbestendige folie kunt u uw auto langer mooi houden. U kunt een lakbeschermingsfolie ook gebruiken om uw auto te beschermen tegen steenslag en strooizout. Met de combinatie van deze twee beschermingsmiddelen blijft uw auto er prachtig uitzien en voorkomt u dure reparaties.

Slotwoorden

De lak van uw auto beschermen tegen krassen en andere schade is een goed idee als u op uw auto let of als u in gebieden rijdt waar veel strooizout of stenen liggen. Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u investeert in een lakbeschermingsfolie. Ten eerste moet het gemakkelijk aan te brengen zijn. U wilt de folie in minder dan een uur kunnen aanbrengen. Ten tweede moet de folie de lak van uw auto goed beschermen. U moet over kleine obstakels kunnen rijden zonder krassen te krijgen. Als de folie die u overweegt aan al deze kenmerken voldoet, moet u overwegen erin te investeren.