Een tweedehands auto kopen in Bergen op Zoom: waar moet u op letten voordat u koopt

Kennis is macht.

Zoals bij alle grote aankopen, is de sleutel tot een goede deal voor een tweedehands auto in Bergen op Zoom weten waar je op moet letten. Op die manier kunt u de beste deals voor uw budget vinden en auto's vinden die bij uw behoeften en budget passen.

En als het gaat om het vinden van een gebruikte auto, het spotten van een slechte voordat je hem koopt is een stuk eenvoudiger dan je zou denken. Het enige wat u hoeft te doen is u bewust zijn van een aantal van de tekenen dat een gebruikte auto een slechte investering is. Deze omvatten auto's die zijn:

Oud – Als de auto meer dan vijf jaar oud is, kan dat een rode vlag zijn. Gebruikte auto's verliezen na verloop van tijd hun waarde, zelfs als ze in uitstekende staat verkeren. Nieuwe auto's verliezen slechts ongeveer 4% van hun waarde per jaar, maar gebruikte auto's kunnen tot 30% verliezen. Voordat u een tweedehands auto koopt, wilt u er zeker van zijn dat het model nog steeds in trek is – en dat het niet slechts een voorbijgaande rage is.

Oude en verouderde auto's lijken misschien een goede deal. Maar ze zijn eigenlijk veel minder waard dan je denkt. Tweedehandsauto's die meer dan vijf jaar oud zijn, hebben nu een lagere gemiddelde waarde dan nieuwe auto's.

Tweedehands auto Bergen op Zoom

Hoe herken je een slechte auto?

Er zijn een aantal tekenen die erop wijzen dat een tweedehands auto een slechte investering is. Deze zijn onder andere:

  • De auto is oud – Als de auto meer dan vijf jaar oud is, kan dat een rode vlag zijn. Gebruikte auto's verliezen na verloop van tijd hun waarde, zelfs als ze in uitstekende staat verkeren. Nieuwe auto's verliezen slechts ongeveer 4% van hun waarde per jaar, maar gebruikte auto's kunnen tot 30% verliezen. Voordat u een tweedehands auto koopt, wilt u er zeker van zijn dat het model nog steeds in trek is – en dat het niet slechts een voorbijgaande rage is.

  • De auto is in de prak gereden – Als de auto bij een ongeluk betrokken is geweest, is de kans groot dat hij total loss is. Als de auto is gerepareerd en nog steeds op de weg is, is het onwaarschijnlijk dat het een goede deal is. Een tweedehands auto die een ongeluk heeft gehad, zal waarschijnlijk in waarde dalen zodra hij de weg op gaat. En als hij bij een ongeval ernstige schade heeft opgelopen, kan hij meer problemen opleveren dan hij waard is.

  • De auto is te oud – In sommige gevallen zijn bepaalde auto's bedoeld om een bepaald aantal jaren in te rijden. Als de auto meer dan vijf jaar oud is, kan dat een rode vlag zijn. Gebruikte auto's verliezen hun waarde na verloop van tijd, zelfs als ze in uitstekende staat zijn. Nieuwe auto's verliezen elk jaar slechts 4% van hun waarde, maar gebruikte auto's kunnen tot 30% in waarde dalen. Voordat u een tweedehands auto koopt, wilt u er zeker van zijn dat het model nog steeds in trek is – en dat het niet slechts een voorbijgaande rage is.

De 3 stappen om een goede deal te vinden voor een tweedehands auto.

Naast het hebben van kennis is macht, zijn er ook een paar dingen die je kunt doen om geweldige aanbiedingen op gebruikte auto's te vinden. Deze omvatten:

  • Scan online classifieds – Het internet is een goudmijn van gebruikte auto listings. U kunt geweldige aanbiedingen vinden door te surfen op online advertenties en Craigslist. Als u in de markt voor een auto, kunt u deze gebruiken om auto's die momenteel te koop zijn te vinden.

  • Bezoek de autoshow – Als u gebruikte auto's tegen een goede prijs wilt vinden, mag u de autoshow niet missen. Deze evenementen staan vol met tweedehands auto's die te koop of te demonstreren zijn. U kunt meer te weten komen over de kenmerken en prijzen van de auto's – en u kunt zelfs onderhandelen over een betere deal.

  • Vraag rond – U hoeft niet te kopen bij de eerste plek waar u kijkt. Als u niets ziet dat uw aandacht trekt, blijf dan rondkijken tot u iets vindt dat u bevalt.

Het juiste model voor u kiezen

Als het gaat om het kopen van een tweedehands auto, wilt u er ook zeker van zijn dat u het juiste model voor u kiest. Hoewel verschillende merken en modellen waarschijnlijk beschikbaar zijn, is de kans groter dat sommige beschikbaar zijn dan andere. En als u een goede deal wilt sluiten, kunt u overwegen een auto van een ander merk of model te kopen dan u normaal zou kiezen.

Natuurlijk hoeft u niet bij uw eerste keuze te blijven. U kunt altijd weer van gedachten veranderen als u klaar bent om uw volgende auto te kopen.

De showroom uit en de weg op.

Wanneer u een tweedehands auto hebt gevonden die u bevalt, is het tijd om een proefrit te maken. Als u dit gedaan hebt, kunt u er zeker van zijn dat u een goede deal hebt voor een auto die u op de weg trots zal maken.

Als de auto die u hebt gekozen in de buurt van uw prijsklasse ligt, wilt u misschien meteen overgaan tot de aankoop. Maar zelfs als dat niet mogelijk is, kunt u nog steeds een deal sluiten.

De meeste dealers geven korting op nieuwe auto's als u een gebruikte auto koopt binnen een week of twee nadat u hem van het terrein hebt gehaald. En als u een manier kunt vinden om een goede deal te sluiten, kan het de moeite waard zijn om nog even te wachten.